Prachtige cheque van ‘Etty goes Uganda’

In februari 2023 reist een groep leerlingen van ‘Etty goes Uganda’ naar Oeganda om een aantal scholen te bezoeken. Ze zijn druk bezig met de voorbereidingen en het werven van fondsen. Dit jaar is de opbrengst van het Benefietdiner van het Deventer Ziekenhuis voor de ‘Etty goes Uganda’ en Bulungi kreeg een prachtige cheque van die opbrengst!

Elke twee jaar gaat een groep leerlingen van het Etty Hillesum Lyceum (locatie Het Vlier) naar Oeganda. Op een basisschool geven ze workshops die ze zelf ontwikkeld hebben en op een middelbare school volgen ze een programma dat is gericht op culturele kennismaking. Leerlingen kunnen zich aanmelden voor de reis en omdat er meestal te veel belangstelling is, moeten ze heel goed motiveren waarom ze naar Oeganda willen en wat ze daar denken te kunnen betekenen. Uiteindelijk worden er 18 leerlingen geselecteerd die mee mogen. In de periode vooraf gaand aan de reis, organiseren ze allerlei initiatieven om geld en soms ook goederen in te zamelen voor een aantal Deventer organisaties die in Oeganda actief zijn én om zelf in Oeganda mooie en belangrijke dingen van te kunnen doen.

Benefietdiner Deventer Ziekenhuis

Elk jaar organiseren coassistenten van het Deventer Ziekenhuis een benefietdiner voor een goed doel. Dit jaar was dat ‘Etty goes Uganda’ dat op haar beurt Bulungi als een van haar doelen benoemde. Het diner, dat op 21 mei is gehouden en waar ook een aantal zaken zijn geveild, was een groot succes. Dinsdagmiddag 25 oktober mocht Merette, als ambassadeur van Bulungi, een cheque van maar liefst € 5000 int ontvangst nemen! Wat een verrassing en wat zijn we blij! Lieve mensen van het Deventer Ziekenhuis, én natuurlijk van ‘Etty goes Uganda’ heel, heel hartelijk bedankt.

Nieuw centrum

En misschien wordt het verhaal nog wel veel mooier! Want we zijn bezig om te onderzoeken of we – samen met Wilde Ganzen – een eigen centrum voor Special Children Special People en Bulungi – kunnen bouwen vlak bij Kampala. Op eigen grond. Daarmee zijn we niet meer afhankelijk van de mogelijke grillen van een huurbaas die de huur kan verhogen op opzeggen als hij daar zin in heeft. De plannen worden op dit moment geschreven en dan beoordeeld. Gaat dit project door en worden we officieel partner van Wilde Ganzen, dan doen zij er 50% bij als we dit bedrag voor het centrum willen inzetten. In overleg met de leerlingen hebben we besloten dat ons dat een geweldig doel lijkt voor deze donatie! Wordt dus nog vervolgd!

Februari

In februari 2023 vertrekken de leerlingen met vier docenten. Een aantal van hen, bezoekt ook Bulungi. We zijn heel benieuwd naar hun ervaringen en hopen dat ze met veel mooie verhalen en beeldmateriaal terug komen naar Deventer.