Benefietmaaltijd en vrijwilligerswerk voor Bulungi

IMG 4651Henk en Elly, twee mensen die met pensioen zijn. En die al jaren met het idee rondliepen om vrijwilligerswerk te gaan doen in Afrika. Maar werk en kinderen maken het natuurlijk niet heel simpel om er zo maar een paar maanden tussenuit te gaan. Nu zijn de kinderen de deur uit en het werk gedaan. Tijd om een droom waar te maken! Ze nemen contact op met Travel4change, een kleinschalige organisatie die vrijwilligerswerk regelt en coördineert in onder andere Oeganda.

In het weekend van 8 juni vertrekken ze naar Jinja. Twee maanden blijven ze er om vrijwilligerswerk te doen voor Bulungi en Arise And Shine Uganda. Op verschillende manieren is er ook geld ingezameld, dat in overleg met Sharon (AASU) en Renate kan worden ingezet.

IMG 4670Benefietmaaltijd
Een van de leukste ideeën om geld in te zamelen is wel een benefietdiner bij de Protestantse Kerk Nederland (PKN) in Best. Op 22 mei staan daar allemaal Oost-Afrikaanse gerechten op het menu. Henk en Elly hopen op veertig gasten. De ‘opperkok’ heeft vastgesteld dat hij maximaal zestig mensen van een maaltijd kan voorzien. Uiteindelijk komen er maar liefst 74! Zij genieten van veel gezelligheid en een smakelijke maaltijd.

Presentatie
IMG 4671Naast het eten is er ook een presentatie van Bulungi met een flink aantal foto’s van de kinderen en hun verblijf. En het vrolijke filmpje met de muziekinstrumenten .
Zo kunnen de gasten vast een beetje kennis maken met het project dat Henk en Elly gaan ondersteunen. Wij volgens ze graag op de voet, dus u leest er hier vast nog meer over!

Travel4change
Meer weten over vrijwilligerswerk in Oeganda?
Kijk op de website van Travel4change!