Bewustwording is zó belangrijk!

Fashion designer Dina Yassin timmert met haar eigen kledingmerk Efro&Co flink aan de weg. Ze baseert haar stijl op traditionele elementen van de Oost-Afrikaanse kleding, kleding zoals die in Oeganda en Eritrea gedragen wordt. Haar kleding wordt gemaakt van originele Afrikaanse stoffen. Dina werd geboren in Soedan uit Eritrese ouders. Dina werd geboren in Soedan uit Eritrese ouders. Ze is opgevoed in de Verenigde Arabische Emiraten en de Verenigde Staten en woont inmiddels weer in de Verenigde Arabische Emiraten. Van daaruit beheert ze Efro&Co en volgt – online – een MBA in Luxury Brand Management & Design Innovation in modestad Milaan.

‘Ik geloof in iets terug doen voor een ander, iets terug geven’, vertelt Dina. ‘Ook op zakelijk gebied. Ik vind echt dat dat moet: iets doen voor een ander. Ik heb al eens iets gedaan voor vluchtelingenkinderen. Toen ik van Nadya hoorde van Bulungi, wist ik meteen dat ik heel graag iets voor deze kinderen wilde betekenen.’ Nadya, nichtje van Dina, was ambassadeur van Bulungi en zamelde via Pifworld een prachtig bedrag in voor Bulungi. Dina: ‘Ik zag meteen een mogelijkheid om ook iets voor haar actie te doen. Dus heb ik een T-shirt en een trui ontworpen en laten maken. Die hebben we verloot onder donateurs van de actie. Ik ben blij dat ik op deze manier iets voor Bulungi heb kunnen doen.’

Wereldwijd meer aandacht

Zorg voor kinderen met een beperking moet wereldwijd veel meer aandacht krijgen, vindt Dina. ‘Bewustwording is zó belangrijk’, aldus Dina. ‘Daar begint alles mee. Kinderen met een beperking krijgen nu veel te weinig aandacht. Ik vind het concept van Bulungi geweldig. Make a change, make a difference, dat is precies wat Bulungi doet!’ De 40-jarige ontwerpster heeft plannen om naar Milaan te verhuizen en daar de door haar ontworpen kleding te laten maken, met originele Afrikaanse stoffen. ‘Wie weet kunnen we elkaar dan een keer ontmoeten’, lacht ze. ‘Ik zou het heel leuk vinden om jullie en vooral Merette te zien. En ja, ik wil ook in de toekomst nog heel graag iets voor Bulungi doen!’

Meer weten over Efro&Co? Neem een kijkje op de website.