Bouw Disabilitycenter in Kibuye village gestart!

 

februari1

Bulungi is gestart met het bouwen van een ‘Disabilitycenter’ in Kibuye village (het ‘dorpje’ waar de school van AASU staat). Een centrum dat een ontmoetingspunt wordt voor mensen en kinderen met een beperking en hun omgeving. We gaan er voorlichting en informatie geven, maar ook directe opvang en ondersteuning.

februari3Daarnaast wordt het center gebruikt voor ‘community education’; onderwijs om mensen in de villages (het platteland) rondom Kibuye kennis te laten maken met verschillende soorten beperkingen en de (mogelijke) oorzaken.  Zo willen we de bewustwording en acceptatie van mensen met een beperking in de plattelandsgebieden vergroten.

Het is een langgekoesterde wens om zo’n centrum te bouwen: als mensen meer weten van kinderen en volwassenen met een beperking, kunnen ze er ook beter mee omgaan. Zo hopen we het leven van de kinderen te verbeteren.

Dankzij de kerstpakkettenactie van Cambio (collega’s konden in plaats van een kerstpakket een bedrag laten doneren aan Bulungi) en een aantal giften van lieve Cambiocollega’s kan Bulungi dit centrum laten bouwen. Dat is natuurlijk geweldig en we zijn er dan ook heel erg blij mee!
februari2

De bouw is in volle gang zoals jullie kunnen zien op deze eerste foto’s.  

Natuurlijk komen er meer foto’s op Facebook en op de site.