Bulungi doet mee aan de Nationale Nieuwsquiz!

Elke werkdag wordt op NPO Radio 1 de Nationale Nieuwsquiz gespeeld in het KRO-NCRV-programma Spraakmakers. Degene die het beste op de hoogte is van het nieuws van de afgelopen 24 uur wint € 300. Een enkele keer per jaar mag er een groep meedoen, zodat één van hen verzekerd is van de winst. Een uitgelezen kans voor Bulungi om een mooi bedrag te ‘winnen’.

Dus wordt er een mailtje gestuurd naar de Nationale Nieuwsquiz: mogen we als bestuur een week meedoen en zo de € 300 in de wacht slepen voor Bulungi? Dat mag. Het is nog een hele puzzel om een week te vinden waarin vijf mensen van Bulungi beschikbaar zijn (want wat zijn we allemaal druk met onze banen!), maar dat lukt en zo doen Daisy, Renate, Roosmarijn, Monica en Emel mee in de week van 21 tot 25 september.

Nieuwskenner van de week

Vier van hen zijn uiteindelijk ook daadwerkelijk afgereisd naar Hilversum, Renate speelt de quiz vanuit huis. Een ziek jongetje houdt haar – in Coronatijd – een paar dagen aan huis gekluisterd.
Iedereen is hartstikke goed voorbereid, want als je meedoet, wil je natuurlijk ook gewoon winnen. Dus worden kranten en websites gespeld, radioprogramma’s geluisterd en actualiteitenprogramma’s op TV gevolgd. Daar kan het niet aan liggen, maar je bent ook altijd nog afhankelijk van wat er in het nieuws is en welke vragen de redactie voor je heeft bedacht en die worden gesteld door de presentatoren Ghislaine Plag en Carl-Johan de Zwart. Uiteindelijk is het Monica die met 120 punten de winst in de wacht weet te slepen!

Mooi bedrag voor Bulungi

‘Dat is leuk’, lacht Monica. ‘Maar het was ons natuurlijk te doen om de leuke ervaring van het meedoen én het verdienen van een mooi bedrag voor Bulungi. Ik ben hartstikke trots op het team, dat het heel goed heeft gedaan. Iedereen heeft de tijd genomen om zich goed voor te bereiden en we zijn inderdaad allemaal druk. Daarmee laten we allemaal zien hoe betrokken we zijn bij Bulungi! Die € 300 komen heel goed van pas!’