Bulungi is verhuisd!

Na twee jaar in een zelfstandig huis gewoond te hebben zijn de zeven Bulungikinderen met een meervoudige beperking verhuisd naar een andere locatie. Bulungi is daarbij aangehaakt bij een Oegandese stichting: Special Children, Special People. Deze stichting biedt o.a. dagopvang en speciaal onderwijs voor kinderen met een beperking.

Door ‘Merette’s House’ hier onder te brengen zijn we in staat om de kinderen meer ontwikkelingsmogelijkheden te bieden: er zijn overdag meer kinderen en er is meer (naar Oegandese begrippen opgeleid) personeel. We kunnen gezamenlijk meer kennis en zorg inkopen. De eerste ervaringen zijn buitengewoon positief. De kinderen krijgen veel activiteiten aangeboden, ze genieten van de andere kinderen die er overdag zijn én er is een fysiotherapeut die ook onze kinderen behandelt. (Daarvoor zijn we nog wel op zoek naar middelen om speciale ontwikkelingsmaterialen te kopen, maar daar komen we nog op terug…)

Meeverhuisd

Alle goederen uit het vorige huis: meubels, huisraad, de buitenkeuken, het waterfilter, de wasmachine zijn vanzelfsprekend meeverhuisd en worden gebruikt op de nieuwe locatie. Maria, een jongvolwassen vrouw met een verstandelijke beperking, die in 2017 min of meer ‘vanzelf’ bij Bulungi terecht is gekomen is ook mee verhuisd. De nieuwe locatie biedt ook voor haar een veilige plek.

Rapportage

Moses Walusimbi, directeur van SCSP gaat voortvarend te werk. Hij levert maandelijkse rapportages aan over de toestand van de kinderen en voorziet die met enige regelmaat van foto’s en filmpjes.