Busje voor Special Children, Special People en Bulungi

Voor onze Bulungikinderen én de kinderen van Special Children, Special People is het lokale vervoer een flink obstakel. Daarom wil onze projectleider Moses Walusimbi een eigen bus aanschaffen. Bulungi wil daar graag bij helpen met een bijdrage van € 1000.

Als je geen eigen auto hebt in Oeganda ben je aangewezen op de overbekende boda boda (soort scooter, waar je achterop zit) of de Matatu, overvolle busjes waar best 20 mensen in passen als je een beetje inschikt. Dat er dan ook nog matrassen, kippen, boodschappen en andere zaken mee gaan, ach, het kan allemaal en niemand kijkt ervan op. Luxer vervoer kan met een Special Hire, een taxi, maar dat is voor veel Oegandezen niet te betalen. Bovendien is het in Coronatijd natuurlijk niet heel verstandig om gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Eigen bus

Een eigen bus geeft vrijheid: de kinderen kunnen bijvoorbeeld weer gaan zwemmen (niet alleen een fijne activiteit, maar vooral ook heel goed voor hun gezondheid), kinderen passen er in met eventuele hulpmiddelen, en ze kunnen makkelijker naar een arts of het ziekenhuis. Bovendien kan de bus gebruikt worden voor het bezoek van gezinnen met kinderen met een beperking, en de bezoekjes aan de families van de Bulungikinderen, om te kijken of en in hoeverre we familie kunnen betrekken bij de kinderen. Ook biedt een busje de mogelijkheid om kinderen op te halen voor dagbesteding en schoolactiviteiten. En zo valt er nog wel meer te bedenken.

Doe je mee?

Moses heeft via zijn eigen stichting al een aantal sponsoren gevonden. Omdat ook de Bulungikinderen veel baat zullen hebben bij een eigen bus, willen wij als stichting graag een bijdrage leveren. Daarom gaan we proberen € 1000 bij te dragen! Doe je mee?
Doneren kan via de actiepagina op PifWorld, rechtstreeks op onze bankrekening, en wie weet kun je een leuke actie organiseren in je eigen omgeving? Daar willen we je graag bij helpen!