Cadeautjes van De Linde voor Bulungi

IMG 4491Donderdag 12 juli is het feest op de SO-locatie van De Linde. Leerlingen, ouders, broers, zussen en team genieten van het Pleinfeest dat het schooljaar afsluit. Zelfs de weergoden zijn De Linde gunstig gezind, want tussen al het slechte weer van de afgelopen dagen door is het die avond droog en zonnig op het plein. Voor de kinderen van Bulungi is het ook feest, zij krijgen cadeautjes van de leerlingen van De Linde!

IMG 4485De leerlingen van het SO (onderbouw van het Speciaal Onderwijs) van ZML-school De Linde hebben dit jaar een geweldig schoolproject. Vijf klassen hebben een vriendje of vriendinnetje in Oeganda. De afgelopen weken hebben de kinderen veel geleerd over het leven in Afrika en over de kinderen van Bulungi.
Het team van De Linde vindt het heel belangrijk dat de leerlingen leren dat er in onze wereld kinderen zijn die het veel slechter hebben dan wij. Bijvoorbeeld kinderen met een beperking in Afrika. Daar kunnen ouders vaak niet voor de kindjes zorgen en er zijn geen scholen zoals de Linde. Daarom gaat het schoolproject dit jaar over ‘Samen werken aan het Goede Doel’.

Cadeautjes
IMG 4411De leerlingen hebben niet alleen veel geleerd over Afrika en de kinderen daar, ze hebben ook geld ingezameld voor ‘hun’ Bulungikindje. Door bijvoorbeeld klusjes te doen en daar geld mee te verdienen. Donderdagavond mag ik die cadeautjes in ontvangst nemen!
Sommige cadeautjes mag ik nog niet uitpakken: die van Groep S voor Reagan, van groep BC voor Stella en van groep AB voor Yosephine. Spannend hoor.
Fahad krijgt van groep DE een prachtige doos Cars-duplo (daar moeten we een koffer bijkopen J) en Federes krijgt van groep EF het boek ‘De gele ballon’. Zonder woorden, maar met prachtige platen van de wereld. Mét een zakje gele ballonnen erbij. Daar zal haar hele klas plezier van hebben!

Brengen
IMG 4406De kinderen dansen, zingen en ‘djembé-en’ het mooie Afrikaanse lied ‘The lion sleeps tonight’, er is een tweedehands speelgoedmarkt voor Bulungi en natuurlijk is het gewoon een heel gezellig feest, met lekker eten, leuke spelletjes en veel pret met de pony’s en het rijtuig.
Wij gaan de cadeautjes hoogstpersoonlijk brengen. En natuurlijk leggen we dat vast op foto en video.
Voor nu: lieve kinderen van De Linde (en natuurlijk ook het team): namens Fahad, Federes, Reagan, Yosephine en Stella: heel, heel erg bedankt!