Daar zit muziek in!

IMG 0380Op een mooie woensdag is het feest bij Bulungi. De kinderen krijgen prachtige Oegandese muziekinstrumenten cadeau. Lokale artiesten komen een ochtend muziek maken, en er is cake en limonade. Kortom: een heerlijke ochtend!

Het verhaal begint ergens in juni als Bulungi benaderd wordt door Anneke van Brakel, eigenaresse van Flavours, een bekend adres in Jinja voor prima koffie, geweldige broodjes en heerlijke maaltijden.IMG 0199

Een Bekende Nederlander heeft geld gekregen voor zijn verjaardag en wil voor dat geld graag muziekinstrumenten doneren aan een ‘goed doel’ in Oeganda. Aan Anneke heeft hij gevraagd een paar projecten in kaart te brengen. Ook Bulungi wordt gevraagd om een overzicht te geven van haar activiteiten. Daar maken we natuurlijk wel even werk van, want muziek en kinderen met een beperking is altijd een heerlijke combinatie!

Voor BulungiIMG 0247
Na een paar spannende weken horen we dat Bulungi de gelukkige is en de instrumenten krijgt. Ze worden op een ochtend naar het Nursery & Care Home gebracht. Anneke regelt een aantal lokale artiesten en een groot deel van het team van Flavours komt mee om te dansen. Want muziek zonder dansen is in Oeganda een onmogelijkheid.

IMG 0269

 

De instrumenten worden uitgeladen onder grote belangstelling van de kinderen en zo gauw de eerste tonen klinken staat geen kind meer stil. Het dansen en gevoel voor ritme is ze werkelijk aangeboren, wat een prachtig gezicht al die bewegende lijfjes! En natuurlijk laten ook de volwassenen zich niet onbetuigd.

Genieten
Ook de Bulungikinderen genieten. Emma is niet helemaal fit, maar hoort de muziek lekker aan. Stella schrikt eerst van al dat geluid, maar als ze er een beetje aan gewend is wil ze er wel bij zitten en kan gelukkig ook weer lachen! Reagan banjert als zijn gewone zelf vrolijk door alle drukte heen. Josephine vindt het geweldig: zIMG 0305e lacht, klapt in haar handen en beweegt mee op de maat van de muziek. Fahad wordt door Annet in een officieel pak gehesen (want hij moet er wel ‘smart’ uitzien) en ligt te stralen op zijn matrasje. En Federes? Ze moet heel even over haar verlegenheid heen, maar dan laat ze zien dat ze, op een been, geweldig kan dansen!

De ochtend wordt afgesloten met overheerlijke cakejes (gebakken bij Flavours) en limonade voor de kids. Wij weten wie de gulle gever is, maar hij kiest ervoor om dat niet aan de grote klok te hangen. Dat respecteren we natuurlijk. De kinderen van AASU en Bulungi maakt het niet uit: die zijn dolgelukkig met dit mooie cadeau!

IMG 0347IMG 0309