Dag kleine Sam

45924 463453380418289 176336176 nSinds afgelopen voorjaar maakt Samuel deel uit van de Bulungigroep. Dit mooie mannetje is een jaar of drie en meervoudig beperkt. Zijn ouders zijn overleden aan aids en zijn oma heeft lang voor hem en zijn zusje gezorgd, maar ze is oud en kan de opvoeding van Sam – die veel extra zorg nodig heeft – niet meer aan. Sam komt daarom in het Babieshome wonen.

Zijn oma en zijn zusje komen regelmatig op bezoek en oma is blij als ze ziet hoe Sam het naar zijn zin heeft. Edward, de fysiotherapeut oefent veel met hem. Dat vindt hij niet altijd leuk, maar hij heeft er veel profijt van.

IMG 9380 IMG 9379

Broze gezondheid
Zijn gezondheid is broos, afgelopen zomer, tijdens ons bezoek aan Jinja hebben we hem niet gezien omdat hij halsoverkop naar het ziekenhuis is gebracht. Hij lijkt een soort aanvallen te hebben, maar wat het precies is wordt niet duidelijk. Hij knapt weer op en na een paar dagen is hij terug in het Babieshome. Afgelopen week wordt hij weer ziek en wordt naar het ziekenhuis gebracht. Daar overlijdt hij – geheel onverwacht – in de nacht van 27 op 28 januari. Inmiddels is hij – in the village van zijn familie – begraven.

Dag lieve, kleine Sam. Fijn dat je in elk geval een aantal maanden een Bulungikindje bent geweest!