Dag lieve Anna

Op 21 maart kregen we het verdrietige bericht dat de kleine Anna in het ziekenhuis is overleden. Het team van Special Children Special People heeft haar in Kampala begraven.

Anna was een heel kwetsbaar meisje, dat gevonden is in een bus op het Taxipark van Kampala. Waarschijnlijk achtergelaten door een wanhopige ouder die niet wist hoe hij of zij voor haar moest zorgen. We weten dan ook niets over haar achtergrond en de oorzaak van haar beperkingen (zuurstofgebrek tijdens de bevalling is de meest logische). Ze is in eerste instantie opgenomen bij een stichting die opvang bood voor – in principe – gezonde kinderen. Daar was niet voldoende kennis en expertise om voor Anna te zorgen en zo kwam ze begin 2016 geleden terecht bij Bulungi. Daar heeft ze – voor zover wij dat hebben kunnen zien – fijne jaren gehad.

Ziek

Half maart werd Anna ziek, ze had een dikke kaak en koorts. Bij een lokaal ziekenhuis kreeg ze medicijnen, maar die leken weinig te helpen. Een paar dagen later had ze zweren in haar mond en kon niet meer eten. Een ander (groter) ziekenhuis schreef andere medicijnen voor en even leek het beter te gaan, maar haar toestand verslechterde daarna zo snel dat ze op 21 maart is opgenomen in het Mulago-ziekenhuis. Daar is ze diezelfde middag overleden. (Volgens het medisch rapport dat we – tegen betaling – hebben laten maken aan longontsteking.)

Begrafenis

Het team in Kampala was heel verdrietig. Ze hebben een mooie, nieuwe jurk voor Anna gekocht en haar samen liefdevol begraven op de KCCA-begraafplaats in Kampala op 22 maart.

Rust zacht, lieve kleine Anna…