Deventer Wereldstad: evenement van verbondenheid

 IMG 6585

Mooie muziek, mode, activiteiten, verhalen, debat en heerlijke wereldhapjes. Allemaal ingrediënten die de derde editie van Deventer Wereldstad in de schouwburg tot een succes maakten. Een kleine 1000 bezoekers bezochten het evenement en overstelpten de aanwezige stichtingen met vragen over hun werk in andere delen van de wereld.

Burgemeester Andries Heidema sloot de dag af met de woorden: ‘Dit was een middag van grote verbondenheid. Vrijwilligers, stichtingen, maar ook alle andere mensen, ondernemingen en organisaties die op een of andere manier bij deze middag betrokken zijn, wil ik dan ook hartelijk bedanken voor hun inzet. Een middag als deze laat zien hoe betrokken de inwoners van Deventer zijn bij de rest van de wereld: Deventer kent vele wereldburgers!’

IMG 6513

Vroeg aan de slag
Al om een uur of tien ’s morgens is het een drukte van belang in de Deventer Schouwburg: alle ruimten worden ingericht om de vele activiteiten te kunnen herbergen: tafels en stroom voor de NGO’s, een donkere ruimte voor de Photobooth, kunststof materialen voor de workshops en nog veel meer. Op het podium van de grote zaal wordt alles in gereedheid gebracht voor het mode, verhalen en debatprogramma. De hele schouwburg is met internationale vlaggen, bloemcombinaties in kleuren van diverse landen en andere versierselen omgetoverd tot een internationaal geheel.

Programma
Vanaf een uur of een stromen de bezoekers gestaag binnen, welkom geheten door wereldburger Jet, die alle bezoekers op ludieke wijze wijst op de verschillende programmaonderdelen.
Samen met burgemeester Andries Heidema, als altijd heel betrokken bij het internationaal beleid van de Gemeente Deventer, opent Jet een afwisselend podiumprogramma, waar internationale mode wordt afgewisseld met debat, en een vrolijke veiling met de verhalenverteller.
Intussen mogen Wereldmarkt en workshops zich verheugen in een grote belangstelling van het publiek; en vinden de internationale hapjes die te koop zijn gretig aftrek.
In de stadsfoyer genieten veel bezoekers bij een drankje van internationale muziek.

IMG 6531

Oegandabijeenkomst
Jonge leerlingen van het AOC-Oost, net een dag terug uit Oeganda, presenteren in een volle zaal aan bezoek, maar ook aan veel ouders en familie de belevenissen van hun eerste ervaringen met vrijwilligerswerk in een ander werelddeel.

Vredesinsigne
Monica Sluiseman krijgt aan het eind van de middag van Herman Evers van de Ambassade van Vrede in Deventer het Vredesinsigne: een insigne dat wordt uitgereikt aan mensen en instellingen die vrede en gerechtigheid bevorderen. Ze krijgt het insigne voor haar maatschappelijke activiteiten in Deventer.

Een dag van verbondenheid, een dag waar ook Bulungi met veel plezier op terug kijkt.