Eindelijk… de Bulungikindjes!

IMG 4809Maandag 6 augustus gaan we voor het eerst zelf naar het ‘Nursery and Carehome’ waar ‘onze’ Bulungikindjes verblijven. We kunnen niet wachten om Yosephine, Reagan, Stella, Federes, Emmanuel en natuurlijk Fahad ‘in het echt’ te zien!


IMG 4846Als we binnenkomen bij het ‘Babyhuis’ zoals het opvangcentrum van Arise & Shine Uganda gemakshalve wordt genoemd is het lunchtijd. De Bulungikindjes liggen en zitten bij elkaar onder een grote boom, samen met een paar van de kleinste kindjes. Yosephine, Stella, Fahad en Federes herken ik meteen, Emma (een jongetje dat nog maar net een paar weken in de groep zit) en Reagan niet. Het is wel heel bijzonder om ze nu allemaal te zien. We maken kennis met Annet, de vaste begeleidster van de groep. Zij zorgt zes dagen per week voor de kinderen en krijgt daarbij hulp van een paar andere vrouwen (en kinderen!)

Goed georganiseerd
IMG 4812Tijdens een rondleiding door het huis zien we hoe gestructureerd alles is georganiseerd. De ruimten zijn schoon en zien er fris uit. Voor de Bulungikinderen is een eigen (snoezel) ruimte in de maak, waar ze speciale aandacht kunnen krijgen zonder de andere kinderen erbij zijn. Daarnaast komt een pre-schoolruimte, waar de kleintjes voorbereid worden voor de periode dat ze naar school kunnen. Er is een keuken, waar de hele dag drie mensen aan het koken zijn (ook drinkwater) en twee mensen zijn fulltime bezig met de was.
De meest aangename verrassing is het kantoor: van alle kinderen is een map, alle overheidspapieren zijn in orde en van elk kind wordt een zorgvuldige administratie bijgehouden.

Bulungi
IMG 4848Na de lunch worden de kinderen verschoond of op het potje gezet en dan is het tijd voor een dutje. Vanwege het mooie weer lekker in de buitenlucht. Wat een geweldige ervaring om de kids te zien. De komende weken nemen we de tijd om ze beter te leren kennen, vandaag zijn we nog maar een beetje op afstand gebleven…