Inner Wheel Lelystad brengt prachtig bedrag bij elkaar voor Bulungi

Ruim een jaar geleden kregen we het fijne bericht dat Inner Wheel Lelystad Bulungi had gekozen als project om een jaar lang actie voor te voeren. Renate en Roosmarijn hebben – op gepaste afstand – een presentatie over Bulungi gegeven voor de leden van de groep. Dinsdag 1 juni werd het resultaat bekend. Ondanks de beperkingen van Corona is het Inner Wheel gelukt om maar liefst € 4000 aan Bulungi te overhandigen! Daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee!

International Inner Wheel is een van de grootste vrouwelijke service-clubs met wereldwijd meer dan 100.000 (vrouwelijke) leden, verdeelt over 3900 clubs, ruim 100 landen en 5 continenten. De oorsprong van Inner Wheel ligt in de Eerste Wereldoorlog, toen de vrouwen van Rotaryleden de sociale activiteiten van hun, door de oorlog afwezige, mannen voortzetten. Op 10 januari 1924 richtte Mrs. Margaretta Golding de eerste Inner Wheel club op in Manchester. Tien jaar later, in 1934, volgde de oprichting tot de Association of Inner Wheel Clubs in Great Britain and Ireland en in 1967 ontstond International Inner Wheel. De eerste club in Nederland werd in 1946 in Apeldoorn opgericht. Tegenwoordig kent Inner Wheel Nederland 67 clubs, verdeeld over 3 districten en ongeveer 2300 leden. Inner Wheel is Nederland is het enige land met een aantal mannelijke leden. Persoonlijk betrokken, sociaal bewogen en internationaal verbonden zijn de kernwaarden van Inner Wheel.

Goed doel

De leden van Inner Wheel Lelystad kiezen elk jaar een goed doel. Alle leden mogen een doel aandragen en daaruit wordt een keuze gemaakt. Door het jaar heen, houdt de club daar verschillende acties voor. De afgelopen jaren was gekozen voor een lokaal doel. Daarom vond Ina Arendshorst, lid van de Inner Wheel Lelystad, het tijd worden voor een internationaal project. Zij legde Bulungi voor aan haar medeleden en daar is de keuze op gevallen.

Uitreiking cheque

Op dinsdagavond 1 juni vindt er een ledenvergadering plaats. Via Zoom, zoals dat in Corona-tijd betaamt. Bulungi-voorzitter Monica Sluiseman is persoonlijk uitgenodigd bij Ina thuis, voor een heerlijke Afrikaanse maaltijd én om – uit handen van president Anneke Janssen – de cheque in ontvangst te nemen. Het bedrag is dan natuurlijk nog een verrassing. De uitreiking op deze zonovergoten avond kan lekker in de tuin. De leden van Inner Wheel én een aantal bestuursleden van Bulungi zijn online getuige van de overhandiging van de cheque. ‘Het was best ingewikkeld’, legt president Anneke Janssen uit. ‘Heel veel dingen die we allemaal heen gewoon vinden, konden geen doorgang vinden in Coronatijd. Geen kerstmarkt, geen fysieke bijeenkomsten. Maar mede dankzij de hulp van onder andere onze Albert Heijn en een lokale wijnwinkel en natuurlijk de inzet van alle leden hebben we volgens mij toch een heel mooi bedrag bij elkaar gebracht!’ En dat blijkt, want op de cheque staat het geweldige bedrag van € 4000! ‘Daar gaan jullie vast mooie dingen mee doen’, constateert Anneke. ‘Ik zag op jullie website dat jullie nog fondsen zoeken voor de aanschaf van een busje, dat lijkt me een mooi doel om een deel van dit bedrag aan te besteden.’ Dat lijkt ons natuurlijk ook, dus dat busje gaat er zeker komen!

Dank!

Ondanks Corona hebben we het afgelopen jaar een aantal heel fijne ambassadeurs gehad voor Bulungi. En de Inner Wheel Lelystad hoort daar zeker bij. Daarom krijgen Ina en Anneke, allebei de mooie Bulungi-pin. Zij krijgen hem, maar hij is natuurlijk symbolisch bedoeld voor alle Inner Wheel-leden in Lelystad. Met dit bedrag kunnen we weer heel mooie dingen doen in Kampala. Als Corona het toelaat, gaan we in het najaar nog een keer in Lelystand op bezoek om meer te vertellen over Bulungi.
Lieve mensen van Inner Wheel Lelystad: wat zijn we blij met jullie inspanningen en prachtige cheque. Heel hartelijk dank daarvoor. En Anneke, Ina en Hans, dank voor de gastvrijheid en een heel fijne avond!

Ambassadeur

Wil jij ook ambassadeur worden van Bulungi? En met vrienden, familie of je vereniging een actie houden? Wij helpen je graag. Meer informatie over ons ambassadeursprogramma vind je hier.