Kinderen van De Linde leren over Bulungi-kinderen

IMG 2673De leerlingen van het SO (onderbouw van het Speciaal Onderwijs) van ZML-school De Linde hebben dit jaar een geweldig schoolproject. Vijf klassen hebben een vriendje of vriendinnetje in Oeganda! De Linde is de school waar Merette met heel veel plezier 13 naar toe is gegaan!

Het team van De Linde vindt het heel belangrijk dat de leerlingen leren dat er in onze wereld kinderen zijn die het veel slechter hebben dan wij. Bijvoorbeeld kinderen met een beperking in Afrika. Daar kunnen ouders vaak niet voor de kindjes zorgen en er zijn geen scholen zoals de Linde. IMG 2670Daarom gaat het schoolproject dit jaar over ‘Samen werken aan het Goede Doel’.

Als goed doel heeft De Linde gekozen voor Stichting Bulungi. Elk van de vijf klassen hebben een vriendje of vriendinnetje bij Bulungi. Ze hebben foto’s van de kinderen en van Oeganda in de klas. De komende weken gaan de leerlingen de kinderen beter leren kennen. Ook gaan ze kijken of ze met de groep iets voor hun vriendje of vriendinnetje kunnen betekenen.

IMG 2660Zo kunnen de leerlingen samen iets doen voor een kindje ergens anders op de wereld!