Kom op 2 november naar de Deventer Schouwburg

Kom op 2 november naar de
Deventer Schouwburg

voor een bruisend, internationaal evenement
dat u niet mag missen!

Voor de derde keer wordt zondag 2 november in de Deventer Schouwburg een bruisend evenement georganiseerd dat de internationale activiteiten van Deventer stichtingen, bedrijven en inwoners wil laten zien.
Het wordt een internationaal feest met veel publiek, prachtige internationale kleding, kunst, cultuur, debat, verhalen, muziek en activiteiten voor kinderen.

Deventer Wereldstad richt zich op een breed publiek: volwassenen (met hun kinderen), jongeren (buitenlandse studenten), de organisaties die zich presenteren en hun achterban, het bedrijfsleven en hun (internationale) medewerkers.
In 2010 en 2012 is het evenement gehouden onder de naam Deventer Open, maar in de loop van 2013 is gekozen voor een nieuwe naam: Deventer Wereldstad. Een naam die beter past bij de ambities en ideeën van de mensen die zich bezig houden op het internationaal vlak. In 2010 hebben zo’n 350 bezoekers de weg naar de schouwburg gevonden, in 2012 zijn dat er 800.
Ook qua programmanonderdelen is er een flinke groei te zien. Die groei wil Deventer Wereldstad er in houden.

Programma
Het programma voor 2014 is dan ook een aaneenschakeling van interessante, leuke, boeiende, muzikale, smaakvolle én smakelijke ingrediënten.  
Culturele en onderwijsinstellingen uit Deventer leveren op eigen wijze een kleurrijke bijdrage. De aanwezige organisaties presenteren hun werkzaamheden op het gebied van de millenniumdoelen met verve in de Wereldmarkt, kinderen kunnen zich uitleven in verschillende workshops, en op verschillende plekken in de schouwburg kunt u luisteren naar muziek en verhalen. Het kan zo maar gebeuren dat een fotograaf u weet te strikken voor het maken van een mooie portretfoto die u vervolgens in het voorjaar terugvindt in een tentoonstelling. 
Burgemeester Andries Heidema is de hele middag aanwezig en speelt een belangrijke rol bij diverse onderdelen.
Belevenissen van jonge mensen die net terug zijn uit Oeganda en een sprankelend podiumprogramma met o.a. debat en internationale mode maken het programma compleet: deze middag mag u niet missen!

Op www.deventerwereldstad.nl vindt u meer informatie.

Op zondagmiddag 2 november is iedereen, jong en oud, van harte welkom in de Deventer Schouwburg van 13.00 – 17.00 uur.
De toegang is gratis!

deventer-flyer-front