Leerlingen Rainbow International School Uganda bakken voor Bulungi

Monica 00022324

In november en december zijn vier groepen leerlingen (van ongeveer 8-10 jaar oud) van de Rainbow International School Uganda op bezoek geweest bij Bulungi. Ze kregen een rondleiding, maakten kennis met de kinderen, en hebben met ze gespeeld en voor ze gezongen. Met de mooie tekeningen die ze hebben gemaakt kunnen de muren weer een stukje vrolijker worden gemaakt!

Renate en Martin hebben in de klassen verteld over Bulungi en uitgelegd dat kinderen met een verstandelijke (of meervoudige) beperking een heel ander leven hebben dan de leerlingen van de school en dat ze heel veel zorg nodig hebben. Maar ook dat ze vaak heel vrolijk zijn en genieten van het leven als ze een fijne woonplek hebben en goede verzorging krijgen.Monica 8672

Op bezoek
Vervolgens zijn de klassen op bezoek geweest in het huis van Bulungi. Voor veel leerlingen is het een eerste kennismaking met kinderen met een beperking. Ze vinden het leuk om te zien hoe de Bulungikinderen genieten van de aanwezigheid van het bezoek en hoe vrolijk ze worden als de leerlingen liedjes voor ze zingen.

Bake sale
Leerlingen en ouders hebben vervolgens een ‘bake sale’ gehouden: ze hebben koekjes gebakken en verkocht. Op 6 januari heeft Bulungi op de school een cheque ontvangen voor UGX 400.000 (ruim € 100). Geweldig om te zien dat er ook in Oeganda belangstelling is voor Bulungi!

Monica 00022326 Monica 9041