Marieke Giskes is de septemberambassadeur voor Bulungi

Ze is al meer dan vijfentwintig jaar bevriend met Renate, de oprichtster van Stichting Bulungi. De ‘meiden’ leerden elkaar kennen op scouting en deelden in de jaren van de middelbare school en studie lief en leed, samen met een paar andere vrienden. Inmiddels zijn ze allemaal gesetteld en hebben zelf kinderen. Marieke is eind september jarig. In plaats van cadeautjes vraagt ze dit jaar een bijdrage voor Bulungi.

‘We deden echt heel veel samen’, vertelt Marieke. ‘Ik weet nog steeds het nummer van de vaste telefoon van haar ouders uit mijn hoofd. Elke zaterdagavond belde ik haar, dan zat ze in bad. Konden we vast bijkletsen voor we gingen stappen. Toen Renate in 2010 naar Oeganda vertrok vond ik dat leuk voor haar, maar het was ook wel echt ver weg en een tikkeltje ongrijpbaar, het was best lastig om te weten wat ze daar nu precies deed.’ Het contact tussen de vriendinnen blijft bestaan in de zeven jaar dat Renate in Oeganda woont. Soms wat meer, soms wat minder, maar het is nooit verloren gegaan. En nu Renate inmiddels weer een paar jaar in Nederland woont, is het contact weer als vanouds. ‘Alsof ze niet weg is geweest,’ lacht Marieke. ‘Ze voegt gewoon weer in ons vriendengroepje, het voelde meteen weer vertrouwd.’

Actie voor Bulungi

Marieke heeft het ontstaan van Bulungi vanaf het begin gevolgd. ‘Renate is soms wat te bescheiden’, aldus Marieke. ‘Ze mag best wat trotser zijn op wat ze heeft opgezet. Ik ben in elk geval heel trots op haar! Bulungi zorgt voor kinderen met een (meervoudige) beperking. Ze krijgen begeleiding, een thuis, eten, verzorging, fysiotherapie, enz. Dat is toch geweldig!’
Marieke is moeder van twee prachtige jongens; Mees en Siem. ‘Siem, mijn jongste, ontwikkelt zich op zijn eigen tempo. Hij heeft als baby een hersenvliesontsteking gehad. Wat ben ik blij dat wij in Nederland wonen. Door de goede zorg hier is hij nog bij ons en kunnen we ervoor zorgen dat hij zich optimaal kan en mag ontwikkelen. Dat is in Oeganda wel anders. Daarom wil ik Bulungi graag helpen’, legt Marieke uit. ‘Ik ben deze maand jarig en ga geld vragen in plaats van cadeautjes. Maar ik ga ook mijn hele netwerk benaderen. Ik heb geen speciaal doel voor ogen, ik weet dat Bulungi altijd geld nodig heeft voor de huur, voeding, medische kosten, de begeleiders enz. Het geld komt dus zeker goed terecht. Ik heb al veel mensen over Bulungi verteld, ik hoop dat ze aan deze actie willen bijdragen!’

Wij, als bestuur van Bulungi zijn natuurlijk heel blij met Marieke! Wil je haar steunen?
Dat kan via deze pagina op Pif World.