Merette en de wasmachine

Monica 5650

Vlak voor we naar Oeganda gaan op werkbezoek (in mei/juni 2016) krijgen we een berichtje: er is dringend behoefte aan een wasmachine. De kinderen hebben allemaal een nieuwe bed en fris nieuw beddengoed. Dat beddengoed wordt elke dag gewassen, want de kinderen zijn niet zindelijk en luiers houden gedurende de nacht nu eenmaal niet alles tegen. En er is ook elke dag kleding was, handdoeken, enfin, bedenk het maar. En wasmachine is dus eigenlijk onontbeerlijk.

Via Crowdsourcing-platform PifWorld zet Merette een actie op. Wie wil meehelpen om € 500 bij elkaar te sprokkelen voor een wasmachine?

Bekendheid
IMG 2823De actie wordt heel veel gedeeld op Social Media. En de donaties stromen binnen. Als de actie – met heel veel dank aan journalist Alex Gentjes – ook in de Deventer Post komt te staan, hebben we in amper een week tijd de € 500 bij elkaar. Sterker nog: we gaan er dik overheen. Ook via de website en voor de inrichting van het huis (want ook daar moet nog veel gebeuren), komt er geld binnen.

Wasmiddel
Een grote, stevige wasmachine wordt aangeschaft en van het geld dat er dan nog over is kopen we waspoeder, heel veel waspoeder. De eerst maanden kunnen ze in het huis vooruit!