Merette’s House is geopend!

Monica 5593

Het is zaterdag 4 juni. Ons werkbezoek aan Oeganda zit er bijna op. We hebben inkopen gedaan voor het Bulungihuis en nu wordt het tijd om het huis officieel te openen. Tijd voor een feestje! Met taart, met een soda en met een bijzondere naam…

Alle zaken die we de afgelopen dagen hebben gekocht zijn tijdelijk opgeslagen in het huis van familie van Martin, dat vlak bij het Bulungihuis ligt. We beginnen met het ophangen van wat leuke dingen aan de muur. Een fikse uitdaging, aangezien de boormachine geen stekker heeft en alleen aan het werk wil als er letterlijk draadjes aan elkaar worden geknoopt. Voor een doorgewinterde elektrotechnicus als René is dat wel even slikken. Gelukkig weten we wel zeker dat het veilig gebeurt, als hij er zich persoonlijk tegenaan bemoeit… Alle aangeschafte spullen worden op hun plek gezet, indien nodig aangesloten of in de kasten opgeruimd.

Monica 5573 Monica 5614

Kunstwerk
Voor Merette is verf geregeld en een paar kwasten. Vol overgave begint ze aan het schilderen van een aantal van haar befaamde Afrikaanse dieren op een muur. Want zonder kunstwerk van Merette is een Bulungihuis natuurlijk niet af!

Monica 5607 Monica 5644

Merette’s House
Ondertussen wordt buiten ook iets bekokstoofd. Op een gegeven moment wordt Merette naar de tuin geroepen. Of ze even naar de muur wil komen kijken? Tot haar grote verrassing is op de buitenmuur met geprinte A-viertjes de naam ‘Merette’s House’ geplakt. Ze herkent haar naam meteen (voor wie het niet weet: Merette kan niet lezen…). Ze wordt er verlegen van: een huis dat naar haar is genoemd! Maar we zien dat ze er heel blij mee is.

Monica 5646 Monica 5703

Taart
Dan is het echt tijd voor taart en een drankje. Eerst maken we nog even een groepsfoto met alle kinderen. De medewerkers en hun aanhang en kinderen willen er ook wel graag op. Voor dit werkbezoek is het de laatste keer dat we de kinderen zien. Thuis maar weer flink aan de slag met fondsenwerving!

Monica 5673