Nieuw beeldmateriaal

Onze Bulungi-kinderen wonen inmiddels al een tijdje in het nieuwe huis als we horen dat er – in het kielzog van het Zone.college uit Twello – twee docenten van Deltion College Zwolle in oktober meegaan naar Oeganda. Zij gaan kijken of er ook voor hun leerlingen Media & Vormgeving mogelijkheden zijn voor een (studie)opdracht én gaan zelf deze eerste keer een aantal projecten in beeld brengen.

Omdat Renate weer in Nederland woont (en wij dus ook minder frequent naar Oeganda gaan), ontbreekt het ons aan mooi beeld van de nieuwe woonplek en de kinderen. Dus gooien we heel voorzichtig een balletje op: op de terugweg van Bukomansimbi naar Entebbe kom je vlak langs Kampala. De KLM vliegt laat in de avond, technisch gezien is het – bij een vroeg vertrek uit Bukomansimbi – mogelijk om een bezoek aan Kampala te brengen. Zouden ze niet bij Bulungi langs willen gaan?

Na een aantal vragen (wat doet Bulungi precies, waar willen we foto’s van en waar willen we ze voor gebruiken?) geven Leonieke Luttikholt en Frederique van Rennes aan dat ze op 23 oktober Bulungi gaan bezoeken.

Geweldige tijd

‘We hebben een geweldige tijd gehad’, vertelt Leonieke. ‘We hadden nog wel langer kunnen blijven. Oeganda is echt een prachtig land!’ Over de reden van hun bezoek: ‘We kenden het project van het Zone.college (leerlingen bezoeken elke twee jaar een aantal Deventer projecten in het onderwijs in het district Bukomansimbi), en denken dat er mogelijkheden zijn om het beter in beeld te brengen. We geven beiden les aan het Deltion College en wilden heel graag kijken of er voor onze studenten ook mogelijkheden zijn om er studieopdrachten te doen in het kader van Wereldburgerschap. En ja, we denken wel dat die mogelijkheid er is. Er is veel te fotograferen en te filmen, het is heel leerzaam voor onze studenten om hier naar toe te gaan. Maar dat moeten we natuurlijk allemaal nog goed uitwerken.’

Bulungi

De chauffeur van Frederique en Leonieke neemt contact op met Moses Walusimbi (de directeur/oprichter van Special Children, Special People (SCSP), de Oegandese stichting waarbij Bulungi gehuisvest is) en brengt ze naar het terrein waar de Bulungikinderen wonen. ‘Je had gezegd, dat het heel anders zou zijn dan hier, en dat is het ook’, aldus Leonieke. ‘De zorg heeft er bij lange na niet het niveau van die in Nederland en dat is natuurlijk ook logisch. Maar de sfeer was heel goed, we werden buitengewoon vriendelijk ontvangen door het team en een aantal kinderen was lekker aan het spelen. Het was heel goed te zien dat de kinderen er zich prettig en veilig voelen en dat het team veel geduld met ze had.’

Foto’s

De beide docenten hebben er de hele middag gefotografeerd en prachtige foto’s gemaakt. Voor de nieuwe Bulungi-folder hebben we er meteen een aantal gebruikt. Een (klein) deel ervan laten we zien in dit berichtje en de komende tijd zullen we u vaker verrassen met prachtige plaatjes!

Wij hopen natuurlijk heel erg dat het Deltion College inderdaad besluit om projecten te gaan doen in Oeganda en nodigen ze bij deze van harte uit om dan ook Bulungi met een bezoekje (en camera) te vereren!