Nieuw huis voor Bulungi

IMG 3413 2

Tot nu toe hebben we met ‘onze’ kinderen ingewoond bij het Babieshome van Arise and Shine Uganda in Jinja.

Daar wonen de Bulungikids samen met kinderen zonder beperking van 0 tot 5 jaar. Dat gaat heel goed, want het is gezellig en de kinderen genieten van elkaars nabijheid. Maar een aantal van onze kinderen wordt te groot. Ze maken de kleintjes soms bang en het is voor een paar van de kinderen ook gewoon te druk.

IMG 3468
De eerste plannen voor een ander huis stammen al uit 2014 en zijn in 2015 verder uitgewerkt. Een huis in Kampala, waar een aantal van onze kinderen – waarvan we zeker weten dat ze nooit meer naar hun eigen familie teruggaan – kan wonen, bleek uiteindelijk de beste optie. Kampala is goed bereikbaar, er is redelijk goede gezondheidszorg voorhanden én de mogelijkheden om samen te werken met andere organisaties is groter dan in Jinja.

Concreet
In de zomer van 2015 werden de plannen concreter en zijn we op zoek gegaan naar een huis. Dat hebben we ook gevonden, maar er was nog een probleem: het werd bewoond door een familie die geen huur betaalde, maar er ook niet uit wilde. Een vreemde kronkel in de Oegandese wet geeft dergelijke huurders maanden de tijd om het huis te verlaten en daar hebben ze goed gebruik van gemaakt.

Leeg
In januari 2016 kwam het huis dan toch leeg. Flink uitgewoond, dus er moest behoorlijk wat opknapwerk aan worden verricht. Dat nadert nu zijn voltooiing en nu moet het compleet worden ingericht. Met goede bedden (inclusief klamboes), meubels, koelkast, wasmachine, keukenspullen, TV en dvd-speler, speelgoed enzovoort.

IMG 3420 IMG 3461

De komende tijd gaan we op zoek naar goede spullen om het huis tot een heel fijne plek te maken voor de kinderen, een plek waar ze oud kunnen worden. Ergens in maart/april verhuizen zes van de Bulungikinderen naar Kampala. Mogelijk volgen er in de loop van 2016 nog een paar.
IMG 3469

Steunen?
Natuurlijk willen we het huis comfortabel inrichten en geschikt maken voor onze kinderen, die vaak ook ernstig lichamelijk beperkt zijn. Wilt u ons helpen? Voor een eenmalige donatie verwijzen we u graag naar onze pagina op PIFworld. Wilt u de Bulungikinderen structureel steunen? Neem dan contact met ons op.