PI-dag Wilde Ganzen

IMG 4045Op de dag dat de VVD weer eens vindt dat we wel zo ongeveer kunnen stoppen met geld voor ontwikkelingssamenwerking (dat geld is immers beter te gebruiken voor de automobilist in Nederland, die heeft het zo slecht) en dus eigenlijk af wil van die 0,07 cent van elke euro die wij aan landen geven die het echt veel slechter hebben dan wij, zit Bulungi in Hoogeveen, bij een middag van de Wilde Ganzen.

Via Facebook zie ik een uitnodiging voor bij komen voor deze PI(Particuliere Initiatieven)-dag. Er is een plenair deel over het bereiken van de lokale media en vervolgens zijn er diverse workshops. We kennen deze manier van werken helemaal niet en schrijven ons in.

Workshops
IMG 4043Ik volg een workshop over Samenwerken met Wilde Ganzen en hoe je samen met deze organisatie meer geld kunt inzamelen voor een project. Ik neem me meteen voor om een afspraak te maken om daar eens verder over te praten.

René volgt een workshop over ‘Meedoen’, projecten voor en door de doelgroep. De dag wordt afgesloten met een heerlijk internationaal buffet. Tijdens het eten is er veel gelegenheid om andere enthousiastelingen te ontmoeten en ideeën uit te wisselen.

Inspirerende middag
Het is een inspirerende middag. Vanwege alle informatie die we krijgen en waar we beslist iets mee kunnen, maar vooral omdat we duidelijk niet de enige bevlogen Nederlanders zijn die wél geloven in het samenwerken met ontwikkelingslanden. Die middag hebben we alleen maar mensen ontmoet die zich met hart en ziel (en vele uren vrije tijd) inzetten voor initiatieven in landen die het minder hebben dan wij. Die vinden dat die 0,07 cent per euro van de overheid bij lange na niet genoeg is. En daar ben ik buitengewoon blij van geworden.