Projectplan, voorhoofdsholte-onsteking en Dance4life


De finaleplek was binnen! Vorige week vrijdag (23 september) zijn er door een jury voor elke baan (naast de twee kandidaten met de meeste stemmen die automatisch door waren naar de finale) nog drie finalisten uitgezocht op basis van hun project. Bij ‘mijn’ categorie – een zelf gekozen internationaal project zaten veel leuke projecten, dus we hebben natuurlijk op de voet gevolgd welke andere kandidaten en projecten we tegen komen op de finaledag.

Finaledag
Woensdag 5 oktober is het zover: de finaledag. Afgelopen maandag kwam er een mailtje binnen met meer uitleg over wat er allemaal gaat gebeuren. Om 11.15 wordt ik in Amsterdam bij Vodafone verwacht voor een sollicitatiegesprek van drie kwartier. ’s Avonds wordt er een uitzending opgenomen bij MTV waarin de winnaars bekend worden gemaakt. Ter voorbereiding van het sollicitatiegesprek moet ik een projectplan indienen waarin ik beschrijf hoe ik mij ‘World of Difference jaar’ zou willen invullen.

Buitengewoon onhandige timing: de hele week zit ik al ziek thuis met een fikse voorhoofdholte-ontsteking. Dankzij de antibiotica gaat het inmiddels wel beter, maar het schrijven van het plan heeft wel wat vertraging opgelopen (en door die ontsteking kon ik ook niet naar De Dijk… Bambi…) Gelukkig heb ik veel mensen om me heen die betrokken zijn bij Bulungi en die graag willen meehelpen en meedenken.

Dance4life
En… tijdens het tikken voor het plan komt er nog even een leuk nieuwtje uit Oeganda zodat we weer even goed weten waar we het voor doen. Een telefoontje van Sharon dat er een delegatie van Dance4life (een van de organisaties waar via World of Difference een droombaan te winnen is) bij het AASU Nursery and Carehome in Jinja – waar een aantal van ‘onze’ kindjes woont – op bezoek is geweest.

Een delegatie van 13 mensen was in Jinja op bezoek bij de afdeling in Jinja van de organisatie ‘Restless Development’ (een organisatie die in verschillende landen bemiddelt voor vrijwilligers en ze opleidt en waar we in Oeganda mee samen werken). Via Restless Development werkt een aantal vrijwilligers in het Nursery and Carehome. De groep van Dance4Life bezocht een aantal projecten in de omgeving van Jinja bezoeken om zo meer te weten te komen over de effecten van HIV/AIDS in Oeganda. Leuk dat ze ook bij het Nursery and Carehome zijn geweest.

Sharon was heel enthousiast over dit bezoek. De groep gaf aan onder de indruk te zijn van het project, ze heeft natuurlijk haar Nederlandse woordjes in de strijd gegooid en een aantal mensen is gezellig aan de klets geweest met onze ‘Bulungikindjes’! Dat vinden ze heel gezellig!

Ondertussen vordert het projectplan gestaag. Er moet nog een en ander geschrapt worden en dan kan ik opsturen. Vandaag is de deadline.

Enne… de jury telt toch vast de voorpagina met een paar mooie foto’s van mijn Bulungikinderen niet mee?