Sportkleding VHC Twello voor kinderen in Oeganda

IMG 8680
De Voorster HockeyClub Twello groeit als kool. Inmiddels zijn er al zo’n 230 spelende leden. Zo veel nieuwe leden vraagt eigenlijk ook om een nieuw tenue. Hoofdsponsor Piet Zoomers heeft voor alle spelers een nieuwe outfit ter beschikking gesteld. Voor de ‘oude’, maar nog zeer bruikbare kleding is een mooie bestemming gevonden: die gaat naar een school in Oeganda. Zaterdag 17 maart wordt de kleding overhandigd.

Omdat het natuurlijk jammer is om niets meer met de kleding te doen, zijn  het bestuur van VHC Twello en sponsor Piet Zoomers op zoek gegaan naar een goede bestemming. Via de ouders van  jeugdlid Fay van Dockum,  is die gevonden in de vorm van Stichting Bulungi, een stichting die kinderen met een beperking in Oeganda ondersteunt.

Feestelijke overhandiging
Zaterdag 17 maart vindt de feestelijke overhandiging van de kleding plaats op het Rabohockeypark in Twello. Gemengd F2  zal – na de wedstrijd om ongeveer 12.45 uur –  de kleding aanbieden aan Monica Sluiseman, voorzitter van Stichting Bulungi. Stichting Bulungi werkt nauw samen met een – vorig jaar gestichte – Primary School in Kibuyi Village op het platteland van Oeganda (twee uur rijden van Jinja). De school is nog jong, maar groeit ongeveer net zo snel als de hockeyvereniging in Twello: er zijn inmiddels zo’n 200 leerlingen.
Officieel is het in Oeganda verplicht voor leerlingen om sportkleding te hebben, in de praktijk is dat voor ouders (die ook schoolgeld en uniformen moeten betalen) meestal niet haalbaar. De kleding komt dan ook buitengewoon goed van pas!