Sporttoernooi in hockeykleren

Sporttoernooi1In maart heeft Bulungi van de Voorster HockeyClub Twello een grote hoeveelheid hockeykleding gekregen. Bij elkaar was het zo’n 160 kilo! Geweldig, maar het kost even tijd om dat allemaal (gratis) naar Oeganda te krijgen. Burgemeester Heidema heeft het spits afgebeten, hij ging in april naar Oeganda en heeft met zijn gezelschap de eerste tas meegenomen!

sport20075De kleding is voor de school van AASU, waar ook Bulungikinderen onderwijs volgen. Inmiddels zijn de nodige tassen meegegeven aan mensen die naar Oeganda reisden. Bijna alle kleding is gearriveerd en dus wordt het tijd om er de kinderen blij mee te maken.

Toernooi
Daarom is er een sporttoernooi georganiseerd met drie andere scholen ‘in de buurt’. (In de buurt betekent in dit geval dat er door de leerlingen van de andere scholen een paar uurSporttoernooi3 gelopen moet worden, maar dat doen ze met veel plezier en vrolijk zingend!)
De jongens speelden voetbal, de meisjes een soort korfbal. Voor de winnende teams is de hoofdprijs een geit: een bijzonder cadeau, want dat betekent melk en mogelijk zelfs jonge geitjes.

Geweldige dag!
Sporttoernooi4De kinderen van AASU krijgen ’s morgens vroeg hun nieuwe sportkleding en zijn er super blij mee! Ze hebben een heerlijke dag. Als dan ook nog het meisjesteam de geit wint kan de dag helemaal niet meer stuk. De mooie kleding wordt de komende tijd nog heel veel en vaak gedragen. Enne… kent u mensen die binnenkort naar Oeganda vliegen? We hebben nog twee tassen in de aanbieding!

Sporttoernooi2