Van eindelijk weer in Oeganda, een televisie als kerstcadeau en een verhuizing….

De week voor kerst hebben we traditiegetrouw onze kerstactie voor Bulungi gehouden. Voor een fijne, gezellige kerstmaaltijd en als het kan een cadeau voor de kinderen en/of het team. Al bijna even traditiegetrouw kregen we een mooi bedrag bij elkaar. Daarvan is op eerste kerstdag in Kampala heerlijk gegeten en feest gevierd. Met dank aan alle gulle gevers. Er was nog geld genoeg voor een mooi cadeau. En dat… hebben we zelf gebracht!

Terug in Oeganda

Door allerlei oorzaken (waaronder Corona) zijn we de afgelopen jaren zelf niet in Oeganda geweest. Hoog tijd dus om zelf weer op bezoek te gaan. Dat bezoek hebben we in de kerstvakantie afgelegd! En wat was het fijn om (deels opnieuw) kennis te maken met het team. En vooral natuurlijk om Pretty, Mariam, Josephine, Fahad, Emmanuel, Maria en Emily terug te zien! En wat zien ze er allemaal goed uit!

Kerstcadeau

Op de vraag aan directeur Moses Walusimbi of er nog wensen zijn komt een snel antwoord: de inmiddels zo’n tien jaar oude televisie heeft het begeven. Voor de kinderen is het heel fijn als ze af en toe lekker naar een filmpje kunnen kijken. Dus hebben we ter plekke een mooie, nieuwe televisie gekocht en die overhandigd.

Verhuizing naar Mpigi

Zoals bekend hebben we plannen om een Learning Disabilty Centre te gaan bouwen op grond die in eigendom is van Moses. Deze locatie ligt in Mpigi, op zo’n dertig kilometer van Kampala. Het terrein van Bulungi en Special Children, Special People ligt in een heel populaire wijk van Kampala, waar steeds meer oudere gebouwen plaats moeten maken voor nieuwe hoogbouw. Dat levert geld op en daarom dreigde de huur daar onbetaalbaar te worden. Na de aankondiging van opnieuw een grote huurverhoging heeft Moses de knoop doorgehakt, de bouw van een verblijflocatie voor de Bulungigroep en voor de dagbesteding van SCSP versneld en op 20 januari 2024 zijn ‘onze’ kinderen verhuisd. Daar valt nog heel veel meer over te vertellen en dat gaan we natuurlijk binnenkort ook doen. We hebben het nieuwe land bekeken, en hebben er heel veel vertrouwen in dat dit een heel fijne plek zal worden voor onze kinderen. Natuurlijk gaan we door met onze bouwplannen voor het Learning Disabilty Centre: ook daarover later meer!