Verhuisd

DSC 5751

We zijn verhuisd! Sinds 19 april wonen Anna, Fahad, Josephine, Emma, Marion en Pretty in ons nieuwe huis in Kampala. Annet, onze vaste, vertrouwde ‘Aunty’ die in Jinja al jaren voor de Bulungikids zorgde is – met man en kinderen – mee verhuisd naar Kampala. Daar zijn we heel blij mee, want zij kent de kinderen als geen ander.

In februari is een aantal mensen begonnen met klussen in het flink verwaarloosde huis. Er is getimmerd, geverfd en gepoetst totdat het helemaal in perfecte staat was. Daarna zijn we meubels gaan kopen. Voor elk kind een eigen bed (met goede klamboe), een kastje voor wat eigen spulletjes, grotere kasten voor kleding en voorraad, keukenspullen en meubilair voor de zitkamer. Daar is een flinke hoeveelheid geld van onze buffer (onder meer opgebouwd door de gelden van een paar geweldige acties in 2015: een veiling en de jaaractie van Rosemarie Smits en twee vriendinnen) in gaan zitten. 

IMG 3420

Op PIF-world voeren we dan ook nog actie om meer spullen voor het huis te kopen. Dat zal ook nodig zijn als er meer kinderen naar Kampala komen, want dat is wel wat we graag willen. Bovendien willen we nog heel graag wat zaken kopen om het huis gezellig te maken en is er nauwelijks speelgoed voorhanden voor de kinderen.


Verhuizing
Op dinsdag 19 april was het dan tijd voor de grote verhuizing. Twee vrijwilligers: Marije en Kimberley hebben een auto gehuurd om een aantal kinderen te verhuizen terwijl Martin in een gehuurde pick-uptruck de andere kinderen en nog wat spullen heeft vervoerd. Het is wel even wennen voor de kids, maar het lijkt erop dat ze het de eerste dagen best naar hun zin hebben.
IMG 3453