Welkom bij Bulungi

Bulungi betekent: ‘Het gaat goed met mij.’ Een mooie naam voor een stichting.
Als je in het Luganda of het Lusogo (de twee talen die in de buurt van Jinja en Kampala, Oeganda worden gesproken) vraagt ‘Oli otya?’ (Hoe gaat het met je?) krijg je steevast als antwoord: ‘Bulungi’ (Het gaat goed met mij).

Kleinschalig

Een mooie naam voor een stichting die kinderen (met een beperking) in Oeganda een steuntje in de rug geeft. De focus ligt op het huis in Kampala: Merette’s House. Twee jaar hebben de zeven kinderen met ernstige, meervoudige beperkingen gewoond in een zelfstandig huis. Sinds de zomer van 2018 wonen ze in een huis bij een Oegandese stichting: Special Children, Special People. Ze vinden er een fijne plek om te wonen, krijgen gezond eten, de juiste gezondheidszorg als dat nodig is en vooral: liefde en aandacht. Door ‘Merette’s House’ hier onder te brengen zijn we in staat om de kinderen meer ontwikkelingsmogelijkheden te bieden: er zijn overdag meer kinderen en er is meer (naar Oegandese begrippen opgeleid) personeel. We kunnen gezamenlijk meer kennis en zorg inkopen. De ervaringen zijn buitengewoon positief. De kinderen krijgen veel activiteiten aangeboden, ze genieten van de andere kinderen die er overdag zijn én er is een fysiotherapeut die ook onze kinderen behandelt. Daarnaast ondersteunt Bulungi kinderen op andere plekken: in een speciale groep in een nurseryhome in Jinja, in speciale klassen bij reguliere scholen of individueel. Kleinschalig, zonder tussenkomst van overheid of grote organisaties, maar wel met hulp van de Oegandezen zelf. Natuurlijk helpen we ook volwassenen met een beperking als dat zo uitkomt, maar de focus ligt op kinderen.

Samen werken

In Kampala zijn Bulungi en Merette’s House in 2018 ondergebracht bij de Oegandese stichting Special Children Special People. De directeur van dit project Moses Walusimbi is  – naast directeur van zijn eigen stichting – projectmanager van de projecten van Bulungi in Oeganda. Daarmee hebben we het voortbestaan van Bulungi geborgd naar de wet- en regelgeving in Oeganda.

Help Bulungi helpen

Het zorgen voor de kinderen kost natuurlijk geld. Kosten voor huisvesting, voeding, zorg, kleding, maar vooral ook voor de mensen die daadwerkelijk de zorg dragen voor de kinderen.
Dat kost per maand een flink bedrag. Daarvoor is Bulungi volledig afhankelijk van giften.

Wilt u Bulungi helpen? Dat kan op verschillende manieren. Door vrijwilliger in Nederland te worden en bijvoorbeeld een actie te organiseren, door uw online aankopen te doen via Sponsorkliks, door eenmalig geld te doneren of door een van onze vaste donateurs te worden. Meer weten over de mogelijkheden? Klik dan op de knoppen onder aan deze pagina en u vindt alle informatie!