Wereldwinkel Bathmen deelt uit

RSL 8672

Ergens in april een telefoontje. Joke Aarsman aan de lijn. Nee, ik ken haar niet, maar ze is betrokken bij de Wereldwinkel Bathmen. Die heeft besloten een deel van de opbrengst van de winkel te schenken aan een viertal goede doelen die actief zijn ontwikkelingslanden. Via de Lebuinuskerk kent ze mijn moeder (de oma van Renate), die altijd enthousiast vertelt over Bulungi. Daarom heeft ze Bulungi voorgedragen voor een cheque van de Wereldwinkel Bathmen. Of we die een keer komen halen?

De Wereldwinkel Bathmen verkoopt ‘authentieke producten met een hedendaags tintje uit ontwikkelingslanden’. Meer dan veertig vrijwilligers zorgen ervoor dat de winkel zes dagen per week open is en klanten er de prachtige, unieke producten kunnen kopen. Doordat de makers een eerlijke prijs krijgen voor hun producten, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Met een deel van de opbrengst van de Wereldwinkel steunt ze organisaties uit Bathmen en omgeving die actief zijn in ontwikkelingslanden.
Zaterdag 27 juni mogen we naar Bathmen komen om de cheque in ontvangst te nemen. nemen.RSL 8644

Vrijwilligers
De projecten die een cheque in ontvangst mogen nemen worden aangedragen door de vrijwilligers die bij de Wereldwinkel betrokken zijn. ‘De organisaties moeten passen bij onze doelstellingen en dus bijdragen aan een rechtvaardiger en goed bestaan voor iedereen’, legt Lambertus Kracht, voorzitter van de Wereldwinkel Bathmen uit. ‘En ja, we vinden het ook belangrijk dat de projecten een binding hebben met Bathmen en de gemeente Deventer. Daar komen onze vrijwilligers, maar ook het grootste deel van de klanten tenslotte vandaan.’

RSL 8646

Blij
De andere drie projecten die een geldbedrag krijgen zijn Stichting Kinderen van Oeganda, UP4S en het Woza Moya Project van de stichting Zulu Aids. En ons eigen Bulungi dus!

Lieve Joke en mensen van de Wereldwinkel Bathmen: heel erg hartelijk bedankt!

RSL 8667 RSL 8682