Bulungi in 2020

Het jaar 2020 is ook voor Bulungi bepaald een roerig jaar geweest. Gelukkig zijn onze Bulungikinderen het jaar zonder al te veel problemen doorgekomen, mede dankzij de inspanningen van projectleider Moses Walusimbi en zijn team. Als Bulungi hebben we ons ook ingezet voor gezinnen met kinderen met een beperking die getroffen zijn door de gevolgen van de Covid-pandemie. Mede dankzij onze ambassadeurs hebben we als stichting een goed jaar gedraaid. Nu op naar 2021, met hopelijk ook voor onze kinderen in Oeganda snel een goedwerkend vaccin!

We begonnen het jaar prachtig: met een mooi nieuw logo voor Bulungi, gemaakt door Mara Korstanje van Paper Whale. Daar zijn we nog steeds heel trots op en blij mee. En toen kwam Covid. Dat betekende voor het bestuur: digitaal vergaderen (en dat is echt minder leuk dan elkaar fysiek ontmoeten, maar het werkt wel!) en kijken hoe we met het fondsenwerven verder konden. Dat was wel even omdenken!

Ambassadeursprogramma

We waren nét gestart met ons ambassadeursprogramma, en gelukkig hebben we een flink aantal ambassadeurs bereid gevonden hun netwerk in te zetten en fondsen voor ons te werven. Mara, De Linde, Dilara, Nadya en Celine, Dina, Marieke en natuurlijk Merette; allemaal hebben ze op hun eigen wijze een geweldige bijdrage geleverd aan Bulungi. In juli besloten we om mooie mondkapjes te gaan verkopen. Dilara Biçer maakte er – met hulp van zus en bestuurslid Emel – een heleboel en in no-time waren ze uitverkocht! Heeft u er een bemachtigd? Weest er zuinig op: het wordt beslist een collectorsitem!

Gezinnen met kinderen

Covid heeft hard toegeslagen in Oeganda. Hoeveel besmettingen er zijn is niet helemaal duidelijk, maar het feit dat er een harde lockdown is geweest en dat de scholen nog steeds gesloten zijn, heeft het leven heel moeilijk gemaakt. Veel Oegandezen verdienen hun geld per dag; als je de straat niet op mag, betekent dat simpelweg dat er geen geld wordt verdiend. Voor gezinnen met kinderen met een beperking is dat extra zwaar. Daarom hebben we een programma opgezet om die gezinnen te helpen. Het team van Bulungi bracht hen – als het even kon – pakketten met (houdbaar) voedsel, luiers en natuurlijk hygiënemiddelen. De aantallen besmettingen lopen op dit moment flink op, bovendien komen er verkiezingen aan. Wij hopen dan ook voldoende financiële middelen te verkrijgen om ook de komende maanden deze gezinnen nog te kunnen helpen.

Bulungibag

Als uitsmijter van 2020, maar vooral als eerste actie in 2021 verkopen we prachtige Bulungibags! Ontworpen en gemaakt door – u raadt het al – ambassadeur Dilara. Het zijn mooie, stevige tassen en natuurlijk gemaakt van onze prachtige Oegandese stoffen. Maar wel met een geheel eigen Dilaratwist! We hebben vier verschillende en ze hebben allemaal een eigen naam gekregen die past bij de stof en de uitstraling. De oplage is heel beperkt, dus wil je er een hebben, dan moet je snel zijn!

Bulungi helpen?

Wil je Bulungi helpen? Een actie opzetten, ambassadeur worden of donateur? Wij kunnen alle hulp heel goed gebruiken. Op de website van Bulungi vind je alle informatie!

Namens al onze ambassadeurs, bestuursleden, het Oegandese team en natuurlijk de Bulungikids, wensen we iedereen een mooi en vooral gezond 2021.